چیلر‌

چیلرها از مهمترین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در ساختمان ها و کارخانه های صنعتی به حساب می آیند. مهم ترین تفاوت چیلرها در مقایسه با سیستم های DX  (اکسپنشن) تامین آب سرد جهت تامین برودت در فن کوئل ها و یا هواسازها می باشد.از آب سردِ تولیدی در چیلر می توان به کمک فن کویل ها و یا هواسازها، فضای داخلی هر ساختمانی را خنک کرد و یا از آن در ماشین آلات صنعتی و انواع فرایندهای تولید که به خنک کاری نیاز دارند، استفاده نمود.

ویژگی چیلرها

AIR CONDITIONER 2

دارای شیر انبساط الکترونیکی (EXV) و اپراتور از نوع پوسته لوله

AIR CONDITIONER 2

استفاده از گاز مبرد (R134) و (R22) و (R410) سازگار با محیط زیست

AIR CONDITIONER 2

کار کردن بدون تولید سر و صدا

AIR CONDITIONER 2

دارای حداقل مصرف انرژی هستند به دلیل استفاده از کمپرسورهای با راندمان بالا

AIR CONDITIONER 2

ظرفیت خنک کنندگی بالا

AIR CONDITIONER 2

قابل کاربرد در مکان های مختلف

AIR CONDITIONER 2

تعمیر و نگهداری آسان و هزینه نگهداری بسیار پایین

AIR CONDITIONER 2

دارای کلیه سیستم های حفاظتی در هنگام قطع برق و مشکلات فنی به وجود امده در سیستم لوله کشی.

AIR CONDITIONER 2

دارای کنترل هوشمند کلیه پارامترهای دستگاه و قابلیت برنامه ریزی کامل هستند.

چیلر چیست؟

چیلر دستگاهی است که با استفاده از فـرآیند تقطیر و تبخیر یک مـبرد مانند R134a در حـال گـردش بین اجـزای چیلر تراکمی (یا اجزای چیلر جذبی) ، حـرارت را از یک قـسمت به قـسمت دیگر در یک چـرخه (سـیکل) مـنتقل مـی کند . کار چیلر این است که آب را برای سرمایش هوای سـاختمان و یا مصارف صنعتی، سـرد کند. آب سرد شـده در چیلر با پمپ و از طریق لوله کشی به واحدهای توزیع کننده هوای سرد مانند فـن کـویل های تـعبیه شده در داخل سـاختمان یا دستگاه هواساز ارسال می شود . لوله های منتقل کننده آب سرد به خوبی عایق کاری می شوند تا دمـای آب سرد حـفظ گردد . علاوه بر سرمایـش سـاختمان ها ، آب سرد مـی تواند در فـرآیندهای صـنعتی نیز بـه عـنوان آب خـنک کننده یک دستگاه مورد استفاده قرار بگیرد . آب سرد چیلر در مداری بسته جریان دارد . مـنظور از مدار بسته این است کـه آب درون لوله ها و کویل ها جریان پیدا کرده و راهی برای تبخیر آن وجود ندارد

عملکرد انواع چیلر

چیلر تراکمی:

از گازهای مبرد همچون فریون در چرخه انتقال گرمای خود استفاده می کنند و جهت حرکت گاز از مـتراکم کننده یا همان کـمپرسور استفاده می کنند.
در واقع باید گفت چیلر های تراکمی همان کولر های گازی هستند در مقیاس بسیار بـزرگ تر و با ظـرفیت بسیار بالاتر. در این نوع چیلرها ، کندانسورها با هوا یا با آب و هوا خنک می شوند . در چیلرها ، از آب جهت انـتقال سرما یا گرما استفاده می شود که در داخل فن کویل ها گردش دارد . یعنی آب در داخل یونیت خارجی ( چیلر ) ، گرم یا سرد شده و به فن کویل داخـلی منتقل می شود و باعث خنک شدن یا گرم شدن محیط می گردد .

چیلر جذبی:

به عنوان تبدیل کننده آب به بخار و از ماده های شیمیایی به نام لیتیوم برماید به عنوان جذب کننده بخار آب استفاده می شود که نامگذاری این چیلر به عنوان چیلر جذبی، به دلیل استفاده از همین ماده و عملکرد آن در چرخه سرما سازی است.
استفاده از چیلر های جذبی، به دلیل کم مصرف و کم صدا بودن بسیار متدوال بوده و برای خنک کردن فضاهای بزرگ تجاری و مسکونی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
چیلرهای سری V TPE با ظرفیت خنک کنندگی از 25 کیلو وات تا 250 کیلو وات با قابلیت ترکیب شدن تا ظرفیت حداکثر 2000 کیلو وات
قابلیت کار کردن با انواع هواسازها و فن کوئل ها

  • مدل کاستی چهارطرفه
  • هواساز
  • فن کویل سقفی توکار
  • فن کویل دیواری
  •  مدل کاستی یک طرفه یا دو طرفه
  • فن کویل زمینی

فناوری یخ زدایی هوشمند:
این تکنولوژی نوسانات کمتر دمای آب را تضمین می کند. همچنین امکان یخ زدایی توسط تکنسین جهت خدمات بهتر امکان پذیر می باشد.

  1. کاور بالا
  2. کمپرسور
  3. اواپراتور
  4. خروجی آب
  5. جعبه کنترل برق
  6. ورودی آب
  7. کندانسور
  8. صفحه محافظ حمل و نقل ( پس از نصب حذف می گردد )

چیلرهای سری H TYPE با ظرفیت خنک کنندگی از 35 کیلو وات تا 130 کیلو وات و با قابلیت ترکیب شدن تا ظرفیت حداکثر تا 2080 کیلو وات
قابلیت کار کردن با انواع هواساز و فن کویل ها مدل کاستی هواساز فن کویل سقفی تو کار فن کویل دیواری، (فن کویل یک طرفه) فن کویل زمینی

کندانسور هوایی H شکل با راندمان بالا

در چیلرهای اسکرال سری H Type طراحی جدیدی در ساختار کندانسور صورت گرفته است که :
مکش هوای 360 درجه
افزایش سطح تبادل حرارت
افزایش موثر راندمان کندانسور
کاهش ابعاد چیلر

مینی چیلر چیست؟

مینی چیلر یک دستگاه سرد کننده آب است که پس از سرد کردن ، آب سرد را با پمپ جهت مصارف سرمایشی پمپاژ می کند.
اگـر این دسـتگاه به عـنوان سـیستم سـرمایش سـاختمان مـورد استفاده قـرار بـگیرد . آب سـرد با پمپ به فن کویل ها یا هـواسازهای درون سـاختمان پـمپاژ مـی شود و در آنجا عـمل سرمایش هوا را انجام می دهد و اگر این دستگاه به عنوان سیستم سـرمایش صنعتی استفاده شود . آب سرد وارد یک مبدل حرارتی یا دستگاه صـنعتی مورد نظر شده و دمای آن را کاهش می دهد. پـرکاربردترین نوع این سیستم ، مینی چیلر تراکمی هـوا خـنک است.
منظور از هوا خنک این است که کندانسور دستگاه از لوله های مسی شیار دار ساخته می شود که توسط فن خنک می شود و بر خلاف انواع دیگر آن، هیچ گونه مصرف آب ندارد.
یعنی برای خنک کردن کندانسور به برج خنک کننده و متعلقات آن نیازی نیست.

کاربرد مینی چیلر در تهویه ساختمان

در هر قسمت از ساختمان مورد نظر یک یا چند فن کویل به شکل های مختلف سقفی، زمینی و دیواری نصب می شود و سیستم مینی چیلر با سرد کردن آب و پمپاژ آن به فن کویل ها، عمل سرمایش هوا را انجام می دهد . بـرای گـرمایش هم کافی است به جای آب سرد، آب گرم یک پـکیج دیـواری یا زمینی گـاز سـوز و با یک بویلر موتورخانه به فن کویل ها پمپاژ شود .

سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا مینی چیلر به عنوان دستگاه گرمایشی هم کاربرد دارد؟

بله با نصب تجهیزات خاص ، مینی چیلر می تواند به جای سرد کردن آب ، آب را در زمستان گرم کند و به فن کویل ها بفرستد ولـی این کـار در کـشور ما توجیه اقتصادی ندارد . چـون که در کـشور ما هـمواره گاز طبیعی ارزان قـیمت در دستـرس بـوده و دلیلی نـدارد کـه با روشن کـردن کـمپرسورهـای مینی چـیلر و با انرژی الکتریسته ، آب را گرم کنیم (زیرا هم هزینه مصرف انرژی بالا می رود و هم استهلاک دستگاه بیشتر می شود) و بـه جای آن بـهتر است که با یک پکیج یا دیگ موتورخانه، آب گـرم و به فن کویل ها ارسال کنیم و از مزایای که گاز طبیعی در اخـتیار ما قرار می دهد.
بهره مند شویم .

نحوه عملکرد مینی چیلر

به مانند تمامی چیلرهای تراکمی اساس کار این چیلر های کوچک ، سیکل تبرید تراکمی بـخار (کارنو) می باشد. به این ترتیب که بخار مبرد بـه وسیله کمپرسور متراکم شده و فـشار و دمای آن افـزایش می یابد. سپـس گرمای مـبرد از طـریق کـندانسور به هـوای محیط دفـع شده تا تبدیل به مـایع شود.
مایع خروجی از کندانسور، با عبور از شیر انبساط، افت فشار زیادی پیدا می کند. چنان که مقداری از مایع مبرد سرد ورودی به اوپراتور، جریان آب عبوری از آن را خنک کرده و پس از تبخیر ، مـجددا به کمپرسور باز می گردد .